Varför välja att göra bilaffärer via online bilauktionssajt?

Bilhandlare och bilföretag letar alla efter smarta sätt att köpa nyare begagnade bilar. Särskilt nu när efterfrågan på begagnade bilar är stor medan utbudet sackar efter (på grund av minskad försäljning av nya bilar). Det räcker inte längre att bara ringa eller mejla sitt eget nätverk. Bilhandeln har blivit internationell och köp av begagnade bilar görs nu ofta via bilauktioner. Så varför inte köpa bilar på nätet? Det finns flera sätt att göra det på. Hos AUTOproff kan du dra nytta av ett stort utbud från ett internationellt nätverk i 10 länder – och med de lägsta auktionskostnaderna.  

 

Upptäck bilauktionen 

Alla känner till den traditionella bilauktionen. Men nackdelen är att du som köpare ska resa till auktionshuset för att bjuda på bilarna. Utbudet är dessutom begränsat, vilket gör att du med stor sannolikhet lämnar auktionen igen utan att ha gjort en bra bilaffär. Du har med andra ord lagt ner både arbete och tid i onödan. På en online bilauktionsplattform hittar du bilar till salu som du kan bjuda på – och allt görs online. Fördelen är uppenbar: utbudet är större, du kan köpa begagnade bilar – även på långt avstånd – samtidigt som du kan fortsätta sköta försäljningen i ditt eget bilföretag. Det sparar dig både tid och pengar.  

 

 

Här är fördelarna med AUTOproffs bilauktionssajt


  • Marknadens lägsta auktionsavgifter 

Det finns flera online bilauktionsplattformar där bilhandlare och bilföretag kan köpa begagnade bilar. Men de har ofta det gemensamt att de är utvecklade av traditionella auktionshus. Och det ser man tydligt på sättet de jobbar. Särskilt när det handlar om kostnader använder många auktionshus fortfarande den traditionella intäktsmodellen med registreringsavgift och en avgift som köparen betalar som tillägg till försäljningspriset. Detta påslag stiger ofta i takt med försäljningspriset, så de slutliga kostnaderna kan stiga avsevärt. AUTOproff är däremot ett riktigt techbolag. Med en önskan om att göra bilhandeln mer transparent och rättvis och vi väljer att ge våra användare tillgång till vår online bilauktionssajt till ett mycket lågt abonnemangspris. Det är också gratis att delta och bjuda på begagnade bilar. Du betalar bara en fast avgift på 100 euro per köpt bil på alla auktioner som inte är märkt AP-Managed. Så om du köper fem bilar betalar du 500 euro och inte en krona mer.  

   

  • Stort utbud  

AUTOproff har funnits i 10 år nu. Fler än 20 000 bilhandlare är aktiva på plattformen, som totalt har mer än 100 000 begagnade bilar till salu. Det stora utbudet kommer från holdingbolag, försäkringsbolag, leasingföretag och andra stora aktörer som ofta erbjuder stora partier med begagnade bilar uteslutande via AUTOproff-plattformen. Varje dag har vi mer än 1 500 bilar från 10 olika länder på auktion på vår bilauktionssajt. Våra kunder säger att de köper fler och fler bilar på nätauktionerna och att auktionerna är ett utmärkt komplement till deras befintliga inköpskanaler.  

  

  • Ytterligare tjänster  

Det smarta med AUTOproffs online bilauktionsplattform är att vi inte äger några bilar själva. Eftersom vi inte är en ägare som vill ta del av marginalen så jobbar vi bara med att underlätta handeln mellan parterna. Som användare ger det dig kontroll över dina egna bilaffärer. Det förklarar också våra låga priser – men det betyder inte att du inte får något tillbaka. Tvärtom gör våra tilläggstjänster som PAYproff och vår transportservice det ännu enklare – och tryggare – att betala för och leverera köpta fordon. Du sköter allt online i ditt personliga dashboard: Kontakten med säljaren, betalning och leverans. Betalningen släpps först via PAYproff när bilen är levererad och besiktigad av köparen. Transport levereras av våra anslutna fraktföretag Dansk AutoLogik. (finns det andra?) 

 

Lösningen på att möta efterfrågan på begagnade bilar är alltså att köpa begagnade bilar på en bilauktion online. Upptäck fördelarna på egen hand med AUTOproff och registrera dig idag!  

Föregående
Föregående

Hur funkar det med budgivning på bilar? Ta reda på hur enkelt det är med AUTOproff

Nästa
Nästa

Vill du köpa en bil billigt? Här är vad du kan spara genom att köpa bil hos AUTOproff!