Hur funkar det med budgivning på bilar? Ta reda på hur enkelt det är med AUTOproff

Att bjuda på en begagnad bil på en bilauktion är ett av de bästa sätten att köpa begagnade bilar. Bilauktioner ger dig tillgång till ett stort utbud av begagnade bilar med begagnade bilar från Sverige/Danmark/Norge och Europa. Men hur gör man om man vill lägga bud på en bil? 

 

Det vill vi gärna berätta mer om

Vad är en bilauktion? 

Precis som alla andra auktioner liknar bilauktionen en marknadsplats. Säljarna erbjuder sina varor och köparna kan lägga bud. Vid auktionens slut är det den med högst bud som är den lyckliga köparen. Ändå är en bilauktion ofta ett fysiskt evenemang där köparna kan se och bjuda på fordonen. Men nätauktioner är under frammarsch. Den stora fördelen med en internetauktion är att de görs online. Som köpare behöver man alltså inte längre fysiskt ta sig till auktionshuset utan man kan lägga bud hemifrån eller från kontoret på de bilar som är till salu. Efter köpet levereras bilen av transportören till önskad adress, om du inte väljer att hämta den själv.  

  

Hur bjuder jag på en bil? 

Under de senaste åren har AUTOproff blivit en av de mest framgångsrika online bilauktionerna i Sverige/Danmark/Norge. Auktionerna genomförs uteslutande online och ger tillgång till ett internationellt utbud av nyare begagnade bilar. För att hålla en hög kvalitet på auktionerna är det endast professionella bilhandlare som har tillgång till auktionerna. För att lägga ett bud ska du därför först registrera dig på vår hemsida. Efter bekräftelsen får du en inloggning med användarnamn och lösenord – och så har du tillgång till vår handelsplattform och alla dagliga auktioner. 

 

Hur funkar det att bjuda på en bil hos AUTOproff? 

AUTOproff arrangerar dagliga internationella auktioner med mer än 1 500 bilar från 10 länder. Det är gratis inträde till alla auktioner. Det är väldigt enkelt att bjuda live på en bil via din egen pc, bärbara dator eller AUTOproff-appen. När du har loggat in kan du titta igenom urvalet i den aktuella aktiva bilauktionen. Finns det en bil du gärna vill bjuda på? Då kan du lägga ett bud direkt. Det kan såklart hända att en annan köpare lägger ett högre bud. I så fall kan du välja att höja ditt eget bud. Det går också att bjuda på flera bilar samtidigt. Det ökar chanserna för en lyckad bilaffär.  

 

Hur stor är chansen att köpa en bil via livebud? 

AUTOproffs bilauktioner erbjuder begagnade bilar från hela Europa. Tack vare vårt breda utbud kan köparna regelbundet köpa alla de begagnade bilar de vill. Är minimipriset för högt? Då är det en bra idé att bjuda ändå. Om minimipriset inte uppnås på auktionen betyder det inte per automatik att bilen inte blir såld. I så fall kontaktar köpare nämligen säljaren för att fråga om säljaren kan tänka sig att sälja bilen till det högsta budet. Om säljaren accepterar det går bilen till högstbjudande. 

Vad händer efter ett vinnande bud på bilauktionen? 

Har du lagt det högst budet? Då är bilen din! Om du har köpt en bil via AP-Direct kontaktar du säljaren angående betalning och transport. För detta kan du använda vår säkra betalningstjänst PAYproff och våra anslutna transportörer. Du ordnar det hela själv via AUTOproffs dashboard. Har du köpt bil via vårt fullservicekoncept AP-Managed? Då fixar vi betalning och transport åt dig. Du behöver bara vänta på att bilen levereras till din dörr.  

Föregående
Föregående

Därför bör du köpa bilar online hos AUTOproff.se

Nästa
Nästa

Varför välja att göra bilaffärer via online bilauktionssajt?