Enkla knep för att maximera försäljningspriset

Få ut det mesta av varje bil genom några få och enkla knep

För att maximera försäljningspriset på varje bil är det av högsta vikt att inkludera högkvalitativa bilder. Idag har vi lyxen att många mobiltelefoner har bra kameror vilket gör det enkelt att ta bilder med hög kvalitet.

Tydliga och bra bilder imponerar inte bara på potentiella köpare, utan även på andra bilhandlare samt vårt värderingsteam. Genom att tillhandahålla detaljerade bilder som fångar både bilens exteriör och interiör, ökar vi betydligt möjligheterna till att uppnå ett högre försäljningspris.

Det hjälper även vårt Garantipris team att ge er det bästa möjliga garanterade priset att erbjuda era kunder. Läs mer om Garantipris.

Ärlighet varar längst

För att undvika eventuella tvister efter avslutad försäljning är ärlighet av yttersta vikt. Sträva efter att ge en korrekt representation av bilens skick och var noga med att dokumentera eventuella skador, gärna med hjälp av närbilder. Det skapar en transparent och förtroendefull försäljningsprocess, vilket i sin tur ökar chanserna till en smidig och framgångsrik affär.

Innan man tar bilder på bilen kan det vara en bra idé att tvätta bilen. En ren bil ökar chanserna till ett högre försäljningspris - det gör det enklare att se om det finns repor/slitage eller skador på fordonet. Man behöver inte göra en fullständig tvätt av bilen - en snabb avsköljning är bättre än ingenting.

Bra exempel för bilder på utsidan:

Ta bilder runt om hela bilen och ta gärna även bild på extrautrustning som exempelvis panoramatak. Det är alltid bra att ta bild på alla bilens fälgar.


Bra exempel för bilder på insidan:

Även här uppskattar köpare och vårt Garantipris team bilder på extrautrustning (exempelvis högtalare, head up display, backkamera.


Bra exempel för bilder för övriga bilder:

Ta även bild på nycklar, motor, eventuella vinterdäck och öppen servicebok.


Ange all tillgänglig information.

En till sak att tänka på är att ange all information man har om bilen, ange gärna vilken utrustningsnivå eller extrautrustning som bilen har. Det hjälper andra bilhandlare att veta vad de bjuder på och gör att de vågar bjuda mer - vilket även gäller vårt Garantipris team.

Föregående
Föregående

AP-Managed - Kvalitetssäkring när du köper begagnade bilar

Nästa
Nästa

Ingen risk, ökad vinst - så fungerar våra Garantipriser